Alpaca’s

Alpaca’s zijn rustige, sterke kuddedieren. Hun dikke vacht komt voor in 20 kleurschakeringen tussen wit en zwart. Alpaca’s zijn de gedomesticeerde afstammelingen van de vicuña uit het Andesgebergte in Peru en komen voor in twee varianten: de huacaya met een“teddybeer”-vacht en de suri met “dreadlocks”. 

Het is een winterhard dier dat goed bestand is tegen klimaatinvloeden. Wij hebben ons gespecialiseerd in het fokken van en handelen in de witte huacaya en hun wol. De alpaca heeft kleine oren met een pruikje op het voorhoofd, heeft een rechte staart en heeft een stokmaat van ongeveer 1 meter. 

Alpaca’s zijn nieuwsgierige dieren, maar houden er niet van om aangeraakt te worden. Het zijn geen knuffeldieren, maar door ze rustig te benaderen kunnen ze wel aanhankelijk worden. De training van een alpaca vergt veel tijd en geduld. Het is een territoriaal gericht kuddedier. Een alpaca moet daarom nooit alleen gehouden worden, maar met minimaal 2 of 3 soortgenoten. 

Een alpaca eet voornamelijk gras, hooi en wat alpacabiks. Alpaca’s kunnen uitstekend worden gehouden met andere dieren, bijvoorbeeld met schapen. Ze verjagen vossen uit de (schaaps)kudde en houden zeker niet van honden in hun buurt. Een alpaca zal een vos of een niet al te grote hond proberen te vertrappen als er gevaar dreigt voor de kudde! 

Voor meer informatie over de alpaca: www.alpaca-benelux.com of neem contact met ons op (telnr: 0651063596).