Ruischapen

Easycare-schaap: dé toekomst in de schapenhandel en -fokkerij.

De meeste schapenrassen worden, behalve voor de vleesproductie, ook gefokt vanwege hun wolproductie voor bijv. kleding, tapijten en dekens. Omdat deze schapen niet zelf hun wol verliezen is het noodzakelijk de schapen elk jaar te scheren. De vraag naar wol is echter gedurende de jaren sterk afgenomen en de prijs voor wol is sterk gedaald.

Economisch gezien weegt de opbrengst van wol dus niet meer op tegen de kosten van het scheren. Reden voor ons om ons toe te leggen op het fokken van en het handelen in het Easycare-schaap.


Het Easycare schaap is een zelfruiend schaap: het schaap verliest zélf zijn korte wolvacht van 2 à 3 cm in het voorjaar, vandaar de naam “ruischaap”. Dit heeft o.a. als voordeel dat het schaap geen energie verliest aan wolgroei en minder vatbaar is voor parasieten (myiasis). Het ras is speciaal gefokt voor de probleemloze schapenhouderij: lamt makkelijk af, is winterhard, lage (dierenarts)kosten en hoge vleesproductie.

Doordat het Easycare-schaap weinig onderhoud vergt en beschikt over uitstekende gebruikseigenschappen, wint het ras aan populariteit en wordt het gezien als dé toekomst in de schapenhouderij.

Voor meer informatie over het ruischaap: www.ruischaap.nl of neem contact met ons op (telnr: 0651063596)